Cremor mangostana ®

The Magic skin care  

 

- Producten bestellen
- Bestelinformatie
- INCI ingredienten
- De vrucht mangosteen
- Links
- Aanmelden
distrbuteurs
- Home
- Cremor mangostana speciaal
- Bodymilk
- Massageolie
- Aloë gel
- Gezichtsreiniger
- Gezichtsmasker
- Oogcontour
- Oogverzorging
- Scrub
- Body scrub
- Dag & nacht créme
- Care 4 men
- Hand & nagel verzorging 
- Voetverzorging
- Travel care

 


 

 

INCI ingredienten

 

 

 

De vrucht Mangosteen

meer over mangosteen

De vrucht mangosteen komt oorspronkelijk uit zuid oost Azïe. In dit tropische klimaat zijn de meeste vruchten het hele jaar door te verkrijgen.De mangosteen wordt slechts 2x per jaar geoogst.

Al eeuwen lang bereiden de inwoners van zuid oost Azië hun traditionele medicijnen van de mangosteen.De donkere paarse schil werd gedroogd en gemalen om vervolgens te kunnen gebruiken om inwendige en uitwendige infecties te weren.

Om huidinfecties te behandelen werden kompressen gebruikt. Met de komst van de Europeanen en hun zeewaardige schepen werd de mangosteen geïntroduceerd in de andere verre landen.

Tegenwoordig is de mangosteen ook te vinden in Australië, Brazilië en op de Caribische eilanden.Iedereen van de lokale bevolking kent de heilzame eigenschappen van deze bijzondere vrucht en gebruiken haar voor alles, van malaria, tuberculose tot huidaandoeningen.

Het is dan ook niet voor niets dat het "de koningin der vruchten " genoemd wordt.

 

Palma rosa

 meer over palma rosa  

Palma Rosa is een grassoort en komt oorspronkelijk uit India en pakistan, maar groeit nu in Afrika, Indonesie en brazilie.Het behoort tot de zelfde familie als Lemongrass en Citronella.

Een van de voornaamste bestanddelen is geraniol en daardoor is Palmarosa zeer waardevol in de huidverzorging.

De olie wordt ook wel “indiase” of “turkse” geranium genoemd, dit omdat de olie vroeger vanuit Bombay naar de havens aan de rode zee werd verscheept en vandaar -uit over land naar constantinopel en Bulgarije.

Palma rosa kan toegepast worden bij oa: puistjes, wondjes, huidinfectie,littekens,acne,couperose,rimpels.

Palma rosa stimuleert de celgeneratie en reguleert de talgproductie.

 

Tea tree

 meer over tea tree

De boom waaruit Tea Tree etherische olie gewonnen wordt draagt de botanische naam Melaleuca alternifolia  en heeft niets met de tropische- theestruik te maken uit wiens bladeren wij de zwarte thee bereiden. De familienaam Melaleuca komt uit het Grieks "melas = zwart" en "leucos = wit".
Er bestaan ongeveer 215 verschillende Melaleucasoorten (en vele bastaarden) waarvan er 210 uitsluitend in Australië groeien. Voor de oliewinning wordt de
alternifolia nu ook kleinschalig in Simbabwe
, India en Indonesië geteelt.

 

Alöe vera

     meer over alöe vera

De Aloë Vera-plant hoort tot de lelie-achtigen, waaronder ook de ui valt.
Er zijn meer dan 216 soorten Aloë Vera bekend, maar er is één soort, de Aloë Vera Barbadensis Miller, die de bijzonder hoge hoeveelheid aan stoffen bevat die voor gezondheidstoepassingen bruikbaar zijn.Een belangrijke stof is Acemannan. Acemannan wordt in alle celmembranen van het lichaam opgeslagen en draagt bij de immuunversterkende invloed.
Aangetoond is dat deze stof in het lichaam een stimulerende en activerende invloed heeft.Aloë Vera wordt o.a. in Spanje (Canarische Eilanden), Verenigde Staten en Midden-Amerika geteeld. In de dikke bladeren hebben zich pas na 3 tot 5 jaar de zo bekende krachtige stoffen ontwikkeld. Deze bladeren worden met de hand geteeld en vervolgens wordt het sap van de bladeren ontgonnen.
Bij onze fabriek wordt dat volgens eeuwenoude tradities gedaan.
De Canarische Aloë Vera-plant heeft zijn invloed te danken aan één van de gezondste klimaten ter wereld. Testen van de Canarische Aloë Vera hebben veel bruikbare, kwalitatieve stoffen aangetoond.


Korenbloemhydrolaat

Korenbloemhydrolaat heeft een subtiele, zachte geur.
Hij werkt antiseptisch, reinigend, verzachtend en verkoelend.
Korenbloem kan naast 3 andere hydrolaten (Roomse en Duitse kamille en groene mirte) in de oogverzorging gebruikt worden, bijvoorbeeld als oogkompres bij vermoeide, gezwollen geïrriteerde ogen door een vuiltje in het oog of langdurig achter de computer zitten.
Korenbloemhydrolaat is ook effectief in het vitaliseren van de droge of oudere wordende decolletéhuid en heeft een PH van 4.7-5.0. Het kan worden toegevoegd aan maskers, lotions, crèmes, make-upremovers of zelfstandig als moisturizer. Korenbloemhydrolaat is ook voor babyhuidjes geschikt.
Waarschuwing: niet gebruiken in de eerste 3 maanden van de zwangerschap.